Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

Festa de Passos 2013-2014

105pa-P1060410

Enguany donen vida a l’Agrupament 240 escoltes i guies, entre ells, 36 caps

El passat cap de setmana 1 i 2 d’octubre es va fer la primera sortida del curs de l’Agrupament Escolta Jaume Caresmar i M. Antònia Salvà. Aquesta excursió, anome­nada Passos, dóna la benvinguda al nou curs i a tots els membres del Cau. El lloc escollit per aquesta ocasió va ser Cal Rodó, a Sant Martí de Tous. 

A primera hora de la tarda de dissabte, tot eren nervis. Per a alguns era el primer cop que venien al Cau, que dormien en una tenda, que es trobaven amb cares desconegudes; per a altres, significava el retrobament amb els seus companys després de l’estiu...A més a més, uns núvols negres amenaçadors de pluja cobrien a la zona. Els Castors i Llúdrigues (6 a 8 anys) varen sortir caminant des de Tous; els Llops i Daines (8 a 11 anys) des de Clariana; els Ràngers i Noies guia (11 a 14 anys) des de Coll del Guix; els Pioners i Caravel·les (14 a 17 anys) i els Trucs (17-19 anys) des de Montbui.

berenant

La pluja va atrapar als castors i els llops mentre caminaven, els va deixar ben xops, però després va sortir el sol i els va deixar ben assecats a tots. Els ràngers, pioners i trucs es van salvar de la pluja. I el terreny, va quedar una mica fangós per la pluja, però després la tempesta curta, va sortir el sol i els núvols van marxar. 

salt

A mesura que van anar arribant els diferents grups a lloc, anaven muntant les tendes i feien activitats diverses amb la seva unitat vella. A la nit, després de sopar, va arribar el moment més especial: el pas de branca, d’aquí el nom de “passos”. Aquest és el moment en què els nens i nenes més grans de cada branca fan un pas simbòlic a la següent unitat. A més a més, en aquest moment es dóna la benvinguda als infants, joves i caps que han entrat nous al Cau, però també s’acomiada aquells que marxen. És per això que aquesta sortida es considera una de les més importants del curs.

passos a encantats

El diumenge al matí feia un sol esplèndid, va haver-hi una activitat per unitats noves, que consistien en unes proves diferents que t'ajudaven a aconseguir 7 cims del Principat, i per acabar, s'havien de col·locar i definir en el mapa. Després totes les unitats ho van posar en comú davant de les altres, mentre fèiem les fotos de grup. A les dues del migdia tots van tornar caminant cap a Tous amb ganes que arribés el  dissabte 5 per anar al Cau i començar amb molta energia un nou curs.

Amb la Festa de Passos va arribar el setzè número de la Revista El Cauet. És el primer número de la revista del curs 2013-2014 i està dedicat bàsicament a les cròniques dels campaments d'estiu.

foto de grup