Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

Fem servei

Des dels seus inicis l'escoltisme s'ha caracteritzat per fer servei. Els més gran recorden molt bé les BO, les bones obres, quan els infants i joves del cau havien de realitzar una bona acció cada dia per a la societat. Amb el temps les activitats de servei han passat a ser col·lectives i s'han concentrat en grans diades en que tot l'Agrupament Escolta i Guia Jaume Caresmar i Maria Antònia Salvà ha organitzat o col·laborat en la realització d'activitats fetes seguint la llei que diu que els escoltes i guies aprenem a ser útils i a fer servei.

Entre d'altres, l'Agrupament ha organitzat o col·laborat en:

- La recollida d'ampolles solidàries, activitat que es va dur a terme el mes de gener des del 2002 fins al 2009, en que l'Agrupament recollia ampolles de cava per desintar els diners a Caritas.

- La recuperació del camí de l'Espelt a Igualada, activitat que va començar l'any 2010 i que encara es realitza actualment, en que l'Agrupament va desbrossar i senyalitzar el camí que els anys 50 i 60 -abans de la construcció de l'autovia A-II- servia als habitants de l'Espelt per anar a Igualada. 

- La recollida massiva d'aliments d'IgualadaxIgualada, activitat en la que hem col·laborat dues vegades -el mes de desembre de l'any 2011 i 2012-, per a omplir el banc d'aliments d'Igualada.

- Caminada solidària per recollir diners pels camps de refugiats del Sahara.  Veure crònica