Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

IgualadaxIgualada

Què és IgualadaXIgualada? 

Igualada x Igualada és una plataforma ciutadana de cooperació i ajuda bàsica a les persones. És apolítica, no depèn de l’administració i actua sense pressupost de cap mena. No té dirigents sinó impulsors i responsables de projectes concrets, que treballen per assolir objectius determinats. Volem promoure la solidaritat entre els nostres conciutadans que, en aquests moments difícils, viuen situacions d’extrema pobresa.

Es constitueix l´any 2012 a partir de membres de l´entitat Músics per la Solidaritat, una entitat que ja col·laborava en projectes solidaris de diverses ONGs. A causa de la situació de crisi actual, l’entitat va apostar per ajudar les persones de més a prop, aportant solucions més directes i buscant resultats transparents i palpables. En aquell moment es va convertir en Plataforma i va decidir posar-se a disposició dels ciutadans d’Igualada i poder-los ajudar de forma més massiva, sempre amb la filosofia que sumant un petit gest de cadascú s’aconsegueix un gran resultat. Actualment la plataforma està impulsada per les igualadines Susana Roselló i Núria Mas.

Igualada x Igualada la formen gairebé un centenar d’entitats i empreses de la ciutat. En la primera Diada Festiva de recollida massiva d’aliments que es va celebrar a Igualada el desembre de 2011 vam aconseguir recaptar 22 tones de menjar, que van servir per abastir el Banc de Queviures durant nou mesos, i 3.600 euros que es van destinar a la compra de productes frescos. Igualada x Igualada és una iniciativa basada únicament en el voluntariat i les aportacions desinteressades. No rep ni un cèntim de cap administració.

 

Com hi col·laborem des de l'Agrupament?

El 24 de desembre de l'any 2011, l'AEiG Jaume Caresmar i M. Antònia Salvà va col·laborar en l'organització d'IgualadaxIgualada recollint aliments i diners porta per porta a tots els habitatges d'Igualada. Amb la nostra ajuda i la de moltes altres persones i entitats, la plataforma ciutadana va aconseguir recollir 22 tones d'aliments pel banc de Queviures d'Igualada.

La segona edició, que vàrem realitzar el 22 de desembre de l'any 2012, l'Agrupament va tornar a realitzar la mateixa tasca aquesta vegada acompanyats de l'AE Torxa d'Igualada.

 

menjar