Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

Escrit equip agrupament inici de curs

106pa-5

No puc...tinc CAU!

Deixem enrere un curs intens i ple de celebracions, on les activitats caueres van omplir una bona part de la nostra agenda. Una Festa de Passos passada per aigua (però amb bon final!), la celebració del Nadal i dels 60 anys de l’agrupament, el repte dels 60 anys-60 cims, els campaments de Setmana Santa, la inauguració de l’exposició, la Festa de Sant Jordi, la Caminada al Cogulló, la presentació del nou mapa de la Conca d’Òdena, les Trobades de Branques i els campaments d’Estiu. Sense deixar de banda els dissabtes de 4 a 6, els extrajobs i el treball d’hores que hi ha al darrere de totes les activitats. 

Som natura en pura essència

Sí, som natura i com a tal ens comportem. Durant aquest any hem pencat de valent, hem preparat i fet cau cada dissabte, excursions cada trimestre, campaments de Setmana Santa i sobretot, els Campaments d’Estiu! I no tan sols això, sinó que també hem acompanyat les nostres unitats, hem fet equip amb els nostres co-caps i hem participat dels consells d’agrupament veient com tot plegat acaba reeixint amb intensitat.

No ens podem oblidar de la TroPiCat, la trobada de Pioners i caravel·les més gran de la història de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, amb més de 2300 nois i noies.

Vam acabar els Campaments d’estiu amb molt bones sensacions: les unitats més cohesionades que mai i molt contentes dels campaments. Els Castors i Llúdrigues ja no s’enyoren, els Llops i Daines ja saben plantar les tendes, els Ràngers i Noies Guia ja saben orientar-se de raid i els Pioners/Caravel·les i  Trucs han fet projectes de nivell.

Nous reptes, nous horitzons. Benvinguts/des al nou curs 2013/2014!

Davant la situació del nostre país, l’educació té un paper clau en la formació de ciutadans compromesos i responsables que siguin conscients del moment que vivim i actuïn en conseqüència. L’escoltisme juga un paper clau en aquest moment i té com a objectiu formar infants i joves per a que esdevinguin ciutadans d’aquesta societat en moviment.

Seguirem riu amunt per vèncer les dificultats _ Tant com puc adaptant-nos als nous temps _ Sempre a punt per rebre idees _ Treballant en equip per continuar tenint un bon grup de caps _ Fent servei perquè l'exemple escolta segueixi sent valorat per la societat _

És per tot això que farem el possible per arribar a l'impossible. Com va dir Baden Powell, el camí autèntic per arribar a la felicitat és fent feliç a l'altre gent. Procureu deixar aquest món millor de com l'heu trobat!

Comiats i noves incorporacions

Durant aquesta Festa de Passos tindrem moltes noves incorporacions a l’agrupament, però també hi ha caps que ens deixen. Ens sap molt greu, però estem segurs que seguiran vinculats a l’agrupament d’una manera o altra i implicant-se en altres entitats, activitats o projectes personals. Diuen que d’escolta ho ets tota la vida. N’estem segurs que és així!

Des d’aquestes línies voldríem homenatjar als caps que aquest curs no seguiran actius a l’agrupament: la Rut, el Bernat, l’Adriana, la Mariona, el Marcel, el Xavier i el Joanjo. El Xavier Pardos, tresorer de l’equip d’agrupament, deixa una bona feina feta i un bon relleu.

No ens oblidem del Joanjo Romero, que després de molts anys de cap i membre de l’Equip d’agrupament, ‘el nostre manetes’ deixarà una gran petjada a l’agrupament. Ha estat un plaer les hores compartides amb tu, els teus consells, la teva companyia i perquè hi has estat quan més t’hem necessitat. Moltes gràcies, Joanjo!!

equip de caps passos