Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

Assemblea general ordinària 2013

107pa-P1020851

Una assistència rècord, un ambient especial, votacions que definiran el futur de l’escoltisme i el guiatge... Aquest cap de setmana el #batecdecau va envair Girona!

Prop de 650 caps van participar aquest cap de setmana, 23 i 24 de novembre, a l'Assemblea General de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, el principal espai de decisió de l'associació. En total, unes 800 persones, entre membres de la Taula Executiva, tècnics i convidats, van ser a l’Auditori de Girona. És una xifra d’assistència històrica, que la converteix en l’assemblea més multitudinària que es recorda.
 
Aquest any l’acollia la Demarcació de Girona i concretament els quatre agrupaments de la ciutat (AEiG Sant NarcísAEiG Santa Maria de Vista AlegreAEiG Joan Pons i AEiG Pare Claret). Durant tot el cap de setmana, l’escoltisme i el guiatge van ser ben presents a la ciutat.
 
La tarda de dissabte va començar amb els tallers de circ, bèlit (joc tradicional català), castells, cant improvisat i danses tradicionals. Després va arribar el sopar un sopar gratuït pels assistents, un xispasso nocturn i l’elecció de l’hereu i la pubilla de MEG. La festa va seguir amb els concerts de Banda Bandarra, Greda Street Band, Cris&Petes i la Reggae Boar Family. I per acabar, els i les caps van dormir –alguns més hores i altres menys- al Pavelló de Fontajau.
caps igualadins a l'ago
L’endemà, diumenge, va tenir lloc el plenari, on es van aprovar les modificacions dels Estatuts presentades i també la proposta de treball per al curs 2013-2014 del Procés d’unitat de l’escoltisme i el guiatge català. A més, es va aprovar la memòria i l’estat de comptes del curs passat, així com el programa de curs i el pressupost per aquest curs 2013-2014.
 
Però aquests no són els únics motius pel qual segurament aquesta assemblea serà recordada per tots. Hi va haver moments ben especials, com quan Jordi Bonet, primer comissari general de Minyons Escoltes, va rebre un sonor aplaudiment del plenari. També va ser molt emotiu el discurs de la Mònica Serrano, que es va acomiadar com a administradora general tot recordant els seus inicis a l’AEiG La Salut de Manresa. 

La nostra tasca educativa, que actualment arriba a 10.500 infants i joves arreu de Catalunya, és possible gràcies a l'acció desinteressada de 3.000 joves voluntaris i voluntàries que fan de caps, formadors o responsables associatius. Si féssim una comparació en termes econòmics, el conjunt de la dedicació dels voluntaris i voluntàries de l'associació equivaldria a prop de 20 milions d’euros anuals, que oferim de manera desinteressada a la societat.

A més, l'Assemblea també es va viure de forma molt activa a les xarxes socials, especialment a Twitter, amb les etiquetes #agomeg i #batecdecau.  

“Cal una aposta política clara per donar suport a l’associacionisme educatiu de base voluntària. Creiem en l’educació com l’autèntic motor de canvi que generarà els nous lideratges que el nostre país necessita. Bons lideratges: carregats de sensibilitat, de qualitat humana i d’una alta dosi de consciència espiritual. Per això som aquí, al servei del nostre país.”

Lluís Marco i Trini Molist, els comissaris generals de MEG

“La vostra tasca és una revolució silenciosa, feta des de l'amor. En la situació que vivim el país necessita gent com vosaltres: crítica, implicada i compromesa”

Toni Reig, director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya

“A la societat gironina i catalana que volem, hi ha d'haver uns valors fonamentals que també són els vostres. A la Constitució del futur estat català, volem que els valors de l'escoltisme i el guiatge hi siguin presents”

Carles Puigdemont, alcalde de Girona