Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

La Llum de la Pau arriba a Igualada

110pa-llum_de_la_pau

Com cada any quan s'acosta el Nadal, els escoltes i guies d'arreu del món comencen a treballar en el seu projecte més internacional, la Llum de la Pau de Betlem. Des de ja fa anys, els Escoltes i Guies d'Àustria viatgen a Betlem i allà encenen una espelma. Un cop han retornat a Viena, es celebra un acte ecumènic on, d'aquesta primera espelma, se'n n'encenen centenars d'altres, a través de les quals la flama es va escampant arreu del món, simbolitzant la pau que esperem que arribi a tots els racons del nostre planeta.

Aquest any, el projecte de la Llum de la Pau de Betlem portava a casa nostra el lema "Drets per la pau". Ens volem posar drets per la pau; volem aixecar-nos i no quedar-nos quiets davant de totes les injustícies del món. Al mateix temps, volem reivindicar aquells drets fonamentals de la persona humana que, un cop adquirits, la porten a viure en pau.

La llum de la Pau ens va arribar a Igualada, després que alguns caps la recollissin a la Demarcació de la Catalunya Central. A la demarcació va arribar a través dels escoltes de Berga, que la van recollir als França.

La llum ens va il·luminar a la Missa del Gall, després que tres escoltes la portessin durant la primera lectura. Abans però, la Laia Martí (membre de la TAEX) i l'Albert Sangrà (cap de demarcació de la Catalunya central) van explicar a tothom què era la llum de la Pau.

La llum quedarà encesa a l'església de La Tossa fins que s'apagui.