Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

FESTA DE PASSOS

128pa-Rotllana_passos

Enguany donen vida a l’Agrupament 260 escoltes i guies, entre ells, 36 caps

El cap de setmana 27 i 28 de setembre es va fer la primera sortida del curs de l’Agrupament Escolta Jaume Caresmar i M. Antònia Salvà. Aquesta excursió, anome­nada Passos, dóna la benvinguda al nou curs i a tots els membres del Cau. El lloc escollit per aquesta ocasió va ser el terreny dels Masets d’Artigues (Castellolí). 

A primera hora de la tarda de dissabte, tot eren nervis. Per a alguns era el primer cop que venien al Cau, que dormien en una tenda, que es trobaven amb cares desconegudes; per a altres, significava el retrobament amb els seus companys després de l’estiu...Els Castors i Llúdrigues varen sortir caminant des de Castellolí; els Llops i Daines des de la Pobla de Claramunt; els Ràngers i Noies guia des de la Pobla de Claramunt; els Pioners i Caravel·les i els Trucs des d’igualada.

A mesura que van anar arribant els diferents grups a lloc, anaven muntant les tendes i feien activitats diverses i de comiat amb la unitat vella. A la nit, després de sopar, va arribar el moment més especial: el pas de branca, d’aquí el nom de “passos”. Aquest és el moment en què els nens i nenes més grans de cada branca fan un pas simbòlic a la següent unitat. A més a més, en aquest moment es dóna la benvinguda als infants, joves i caps que han entrat nous al Cau, però també s’acomiada aquells que marxen. És per això que aquesta sortida es considera una de les més importants del curs.

rotllana

El diumenge al matí, va haver-hi una activitat sobre el nom de les unitats (com que tenim dues unitats de cada branca, cadascuna rep un nom diferent i moltes vegades no sabem ni què volen dir)). A mesura que anaven descobrint què significava cada nom de cada unitat, havíem de realitzar una dinàmica diferent relacionada amb cada significat o origen de la paraula. I després ho vam posar en comú! A la una del migdia tots van tornar caminant cap a Castellolí, sota una forta pluja, amb ganes que arribés el  següent per anar al Cau i començar amb molta energia un nou curs. Vam arribar molt xops i plens de fang, però som decidits i afrontem les dificultats sense por!!

foto grup 14-15

Amb la Festa de Passos va arribar el 18è número de la Revista El Cauet. És el primer número de la revista del curs 2014-2015 i està dedicat bàsicament a les cròniques dels campaments d'estiu.