Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

60 anys de guiatge a Igualada (1955-2015). Festa de Sant Jordi

138pa-LOGO

Benvolgudes famílies, amics i amigues, antics escoltes i guies!             

 Us convidem i animem a participar a la Festa de Sant Jordi 2015. Aquest any tenim una nova celebració, i és que enguany, celebrem el 60è aniversari de la creació de l’Agrupament de noies guia M.A Salvà l’any 1955 i amb ell, apareixia el guiatge femení a la ciutat d’Igualada. L’any 1971 l’agrupament de nois escoltes i de les noies guies començaren a fer activitats conjuntes, com la Sortida de Sant Jordi; però no va ser fins l’any 1976 que es van unificar els dos agrupaments; el Jaume Caresmar de minyons escoltes i el Mª Antònia Salvà de noies guies.

Encara que durant el curs 2012/13 van tenir lloc els actes de celebració del 60è aniversari de l’agrupament, volem fer memòria i tornar-la a fer grossa a la Festa de Sant Jordi, a l’agrupament tornem a estar d’aniversari: 60 anys de guiatge femení a Igualada.

Els personatges del conte de Sant Jordi han desaparegut i els haurem de trobar per animar-los a formar part del conte i poder fer la nostra Festa. Les veus més xafarderes diuen que s’han amagat entre els infants i joves de les diferents unitats del CAU...els heu vist? Haurem de buscar la manera de fer tornar els personatges al seu conte!! Aquesta missió es realitzarà amb una gran trobada de totes les unitats, caps, famílies i antigues guies i escoltes de l’agrupament.

La trobada serà el 25 i 26 d’abril.

Anirem a Cal Prat (Castellfollit del Boix)

Sota aquest eix d’animació s’hi amaga la Sortida de Sant Jordi. Cadascú de vosaltres és imprescindible, per això no podeu faltar a aquesta excursió tan important que se celebra any rere any des de l’any 1966. El patró de l’escoltisme mundial és Sant Jordi. Va ser Baden-Powell, el fundador de l’escoltisme mundial, qui va triar a Sant Jordi com a patró, perquè deia que un bon Scout havia de tenir les mateixes qualitats que un cavaller medieval: l’honor, la valentia, la lleialtat, el coratge físic i moral, la solidaritat, la fortalesa i la disposició per ajudar als altres.

 

DISSABTE 25 (escoltes i guies actius) 

Les diferents branques sortiran caminant dels llocs i hores següents:

  • Castors i llúdrigues, Wami i Churún-Merú: des de l’entrada del poble de Castellfollit del Boix. A les 16:30 h.
  • Llops i daines, Wahya i Seonee: km 9 de la carretera de les Maioles (BV-1031), dalt molins Rubió. A les 16:00 h.
  • Ràngers i Noies Guia, Besiberris i Encantats: des del cementiri de Rubió, situat a l'entrada del poble. A les 15:30 h.
  • Pioners i Caravel·les, Tanganyika i Maracaibo: des de la cruïlla de Can Rossinyol, situada entre el km 72 i 73 de l'antiga carretera de Manresa. A les 15:30 h.
  • Trucs: des del Castell d’Òdena. A les 15:30 hores.

ROTLLANA

DIUMENGE 26 (obertes a tothom). Quines activitats hi haurà? 

- A les 9.30 hores del matí, els pares i mares, amics i amigues, antics escoltes i guies podeu participar en una excursió organitzada per l’Associació de mares i pares - Antics escoltes i guies pels voltants de Castellfollit del Boix. Ja en rebreu informació detallada per e-mail.

- El tradicional Concurs de Tendes Ben Plantades (organitzat per l’associació de mares i pares - Antics escoltes i guies). Cada unitat decora les seves tendes com vol. Un jurat format per pares i mares revisen les tendes. Valoren i intercanvien puntuacions. Els resultats però, els coneixem després de dinar. Les més originals, boniques, treballades...reben un bonic premi. 

- A les 11:00 hores tindran lloc diverses activitats caueres per a totes les edats (organitzades per la comissió formada per mares i pares) Esteu convidats a venir a participar-hi!! Els que aneu a la caminada, us podreu afegir més tard a l’activitat.

JUGANT

- Els que vingueu directament al dinar, us esperem a partir de les 13:00h al terreny de Cal Prat per ajudar a muntar taules i cadires!! Tots els pares i mares, antics escoltes i guies, amics i amigues hi esteu convidats. PORTEU protecció solar!

 

- XI Concurs d’aperitius (vegeu les condicions del concurs més avall)

 APERITIU

- GRAN DINAR DE GERMANOR. Coincidint amb el 60è aniversari de les noies guia, enguany farem una gran FIDEUÀ per celebrar-ho (a càrrec de l’associació ‘El Trill’ d’Argençola)!! El menú, per un preu de 7 euros per adult i 4 euros per infant (0 a 19 anys), inclou: amanida per compartir, fideuà, beguda (aigua i vi), pa i postres (fruita). Els cafès aniran a part (1 euro). Taules i cadires les posem nosaltres. Així doncs, només cal que les famílies poseu l’aperitiu i plats/gots/coberts!

Això sí, cal que confirmeu l’assistència al dinar al nostre correu electrònic (agrupament@cauigualada.org) o trucant a algun membre de l’equip d’agrupament. Abans del 19 d’abril.

- Després del dinar tindrem una sobretaula animada per celebrar el 60è aniversari... tot recordant vells temps, a càrrec d’en Jordi Giralt, animador infantil i antic escolta de l’agrupament.

DINAR

Com arribar a Cal Prat? (estarà tot senyalitzat)

Heu d’anar direcció Castellfollit del Boix, passat el km 1 i abans d’arribar al poble, us trobareu un trencall a l’esquerra amb cartell de senyalització de Cal Prat (i amb marques nostres). Seguiu la pista fins a la masia de Cal Prat. Us demanem que respecteu els llocs per aparcar, respectant els camins i els propietaris de la Masia.

  CAMÍ

El 25 i 26 d’abril, no us quedeu a casa.

US HI ESPEREM A TOTS I TOTES!!!

60ANYS