Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

Celebració de Nadal 2015

147pa-IMG_20151224_224523697

Ja ha arribat el Nadal, i amb ell aquells dies tant esperats de reunió sota el caliu d’un bon foc de llenya. Per aquest motiu els escoltes i guies de l'AEiG Jaume Caresmar i Maria Antonia Salvà ens vam reunir el passat dia 24 a Argençola, la vigília del dia de Nadal. Cap a les nou de la nit, van començar a arribar les primeres famílies i és que en aquest dia els infants tenien l’oportunitat de gaudir d’una activitat del CAU acompanyats dels familiars.

Mossèn Josep Maria Pujol va conduir amb molt entusiasme i alegria tota la missa, i va fer participar a tothom. El moment més especial va ser la lectura dels desitjos per aquest Nadal dels infants i joves. Els infants havien preparat diversos desitjos, treballats al CAU a partir de diferents problemàtiques socials (la injustícia, la guerra, la fam, les desigualtats...), per extreure que podíem fer nosaltres per millorar la nostra realitat. La lectura d’aquests desitjos va ser un espai de reflexió i revisió que aprofitarem per ser conscients sempre.

missa del gall

Posteriorment i tal com marquen els canons, es va procedir al Caga tió a la sala d'Argençola (després de buscar-lo pel poble). Aquesta tradició, una de les més ancestrals de la nostra cultura, és una celebració obligada que il·lusiona tant a petits com a grans. El tió es va va deixar material que els infants i caps podran gaudir al CAU. Mentrestant, coca i torrons per tothom, per tal de donar la benvinguda a les festes i retrobar-nos amb qui fa temps que no veiem, o celebrar amb companyia l'entrada al Nadal.

caga tió