Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

Sortida de Passos 2016 - 2017

151pa-IMG_2794

El passat cap de setmana 1 i 2 d'octubre vam tornar a viure l'experiència de la sortida de Passos. Aquesta excursió serveix per encetar el curs, així com d'acomiadar-nos de les unitats antigues i formar els nous grups que ens acompanyaran la resta de l'any.

Com és ja tradició, la sortida té lloc a algun terreny de la comarca, i aquest cop va ser a Cal Rodó (prop de Tous). Les diferents unitats del curs anterior surten, el dissabte a la tarda, a peu des de punts ubicats arreu del territori, tenint en compte que la distància a caminar sigui adecuada a cada edat. Aquest és sempre un moment complicat i emotiu per aquells castors i llúdrigues que entren per primer cop al cau, ja que fer-ho en una excursió i alguns sense conèixer a ningú.. però sempre s'acaba superant! Les altres unitats aprofiten la caminada per retrobar aquells companys escoltes que no s'han tornat a veure des de campaments, demanar als caps que han tingut a veure si seguiran amb ells aquest nou curs que comença (cosa que no sabran fins la nit), explicar-se les millors anècdotes de l'estiu o recordar les mil experiències dels campaments.

A la foto, veiem com els més petits van ser els primers en arribar! Abans que es faci fosc, les diferents unitats planten les tendes i gaudeixen de l'útlima activitat plegats. Aquest acostuma a ser el moment d'acomiadar-se, i fins i tot els més grans de cada unitat reben algun obsequi per part dels caps, com a record de la gran etapa viscuda en aquella branca.

Arriba la nit i es crea la gran rotllana. Cadascú, envoltat per l'unitat de l'any anterior i alhora formant part d'un cercle immens amb tot l'agrupament, sopa mentre espera la cerimònia que tindrà lloc just després.

Amb la foscor de la nit i unes branques al vell mig de tothom, es van sentint els noms dels caps que formaran la nova unitat. D'aquests, els que ja en formaven part l'any anterior es situen a un cantó de les branques sense saltar-les, mentre que els caps nous o els que venen d'altres unitats sí que fan el salt. És llavors quan escoltem els nous integrants de la unitat, que un a un surten corrents d'on estan asseguts i van saltant les branques, fonent-se de seguida en una abraçada col·lectiva amb els seus nous caps. És llavors quan, en comptes de tornar a seure amb l'antiga unitat, ja van amb el seu nou grup, qui els acull amb tota la il·lusió del món.

I així amb cadascuna de les deu unitats que formen el cau enguany. La cerimònia no és un obrir i tancar d'ulls, però els salts dels escoltes i guies que s'han fet grans i abandonen el seu antic grup per entrar-ne a un de nou és quelcom molt emotiu. Tant per ells, amb la il·lusió d'afrontar els nous reptes d'haver-se fet gran, com per tothom qui se'ls mira, recordant que van saltar l'any passat o que ho faran en el següent. A les fotos podem fer-nos una idea del procediment, però res com ser-hi, veure-ho i viure-ho. Finalment a la cerimònia també acomiadem aquells qui, per diferents raons, abandonen el dia a dia amb nosaltres, tot i que la gran majoria seguiran sent escoltes per sempre. Per acabar el dia fem un bona nit plegats i deshissem bandera.

El diumenge al matí les noves unitats es desperten, alguns amb més mandra que d'altres, i fem les primeres activitats del nou curs. Abans, però, tornem a fer la gran rotllana, on hissem bandera, fem el "bon dia" i esmorzem. El bon dia va ser especialment divertit, doncs ens barrejavem petits i grans i després haviem de trobar-nos i abraçar-nos.

Aquest any una comissió de caps va preparar-nos un extraordinari seguit de petites activitats de diferents tipus, que cada unitat va anar fent durant el matí. Totes van ser molt profitoses i els equips de caps van poder començar a conèixer els seus grups. Per acabar la sortida vam fer una gran foto de grup, es van repartir els Cauets (revista de l'agrupament) i vam baixar caminant fins a Tous. Vam acabar tots super contents, i amb moltes ganes de trobar-nos altre cop tot l'agrupament junt a la Celebració de Nadal i a la Sortida de Sant Jordi!