Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

Comença el curs 2017-2018

154pa-IMG_2677

Dissabte, just després de dinar, les diferents unitats antigues sortien des de diversos punts propers a Castellolí on, a mitja tarda, ens trobariem tot l'agrupament. Després de berenar, plantar tendes i fer les últimes activitats amb els grups de l'any passat, aquells qui saltarien de branca al vespre van anar a conèixer la nova unitat. Ràpidament, però, cadascú va tornar al seu lloc i ja es va fer l'hora d'anar organitzant la immensa rotllana. Havia arribat el moment.

Sopant, tothom amb els companys i companyes d'experiències, es comentaven els campaments d'estiu i es feien pronòstics sobre quin equip de caps tindrien aquest any. Formar part del gran cercle i veure en una mateixa rotllana aquells C/Ll que participen per primer cop d'una activitat del cau, aquells Ll/D amb energia incontrolable, els R/Ng que no callen, els P/C impacients per saber els equips de caps o els Trucs que es conjuren per començar projectes, tots alhora, emociona. I els caps. Els que ho deixen quan el cau ho ha sigut tot per ells i ells tot pel cau, els que entren nous sense saber massa on es fiquen o els que segueixen al peu del canó, sí, un any més. Amb tot, es pren consciència de grup, d'escoltisme, gairebé més que en qualsevol altre moment de l'any.

Acaba el sopar i des del micro es van cantant els noms dels nous equips de caps. Alguns han de saltar la branca, bé perquè estaven a una altra unitat, pugen de Trucs o entren nous; d'altres repetiran amb els mateixos infants. I és llavors quan l'equip de caps rep els escoltes i guies que pugen d'unitat. Anunciats pel nom, surten de la seva unitat antiga i salten la branca. Quan hi són tots, després de la fotografia de rigor, en conjunt se'n van cap al lloc de la rotllana on hi ha la nova unitat. I així és com ho fem unitat rere unitat i any rere any, i anem creixent dins l'agrupament.

Les noves unitats van anar a dormir després d'un bona nit i algunes dances. L'endemà al matí, després del bon dia i l'esmorzar també tots junts, ens vam separar per unitats i vam realitzar activitats relacionades d'allò més amb l'actualitat. Quan vam acabar, vam plegar tendes i enfilar camí avall fins al poble, on finalitzaria el primer cau del curs.

Bon curs del 65è aniversari als més de 200 integrants de l'agrupament i a les seves respectives famílies!