Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

CAMPAMENTS DE SETMANA SANTA

19pa-P1020599

Castors i Llúdrigues
Viatjant amb en Boris i la seva llum còsmica, els més petits del cau vàren anar de campaments a Moià. Allà els esperaven quatre dies intensos plens d’activitats, caminades, coneixences, reflexions, jocs i aventures. Van fer nit al cau de Moià!

Llops i Daines 
Dins de la branca de llops, els Llops i Daines Seonee van anar de campaments a Can Maçana. El diumenge 17 van sortir caminant des de Castellolí cap a Can Maçana, on van fer uns campaments estàtics. Seguint l'objectiu d'arribar a ser unes potes curtides, els Seonee van passar 4 dies per un dels indrets més màgics i místics de Catalunya: Montserrat. Els Llops i daines Wahya van preferir fer una ruta a peu per l'Alta Anoia: Calonge de Segarra-Pujalt-Copons-Rubió. Van caminar força però sempre els quedava energia per cantar mentre caminàvem i per fer activitats quan arribaven als llocs on pernoctaven.

Ràngers i Noies guia
Pel que fa als Ràngers i Noies guia, els Besiberris varen fer una ruta amb bicicleta sortint des del Cau d'Igualada i arribant a la platja de Torredembarra. Una ruta de més de 120km, però valorada molt positivament pels nois i noies. Els Ràngers i Noies guia Encantats van fer ruta a peu per Solsona-El Miracle-Pinós-Boixadors-Sant Pere Sallavinera i van poder seguir amb el seu projecte de la pel·lícula, aprofitant el lloc on es trobaven. 

Pioners i Caravel·les 
Els Maracaibo, seguint amb el seu eix d'animació sobre 'L’autosuficiència com a resposta a una societat amb carència de valors', vàren realitzar una ruta des d'Igualada-La Llacuna-Querol, i un cop allà vàren estar dos dies a Cal Camadall. A Can Camadall, els nois i noies van poder conèixer el projecte ecològic i la vida dels joves de la casa, i van aprendre els estils de vida orgànica. Els Tanganyika, per la seva banda, van anar cap a l'Alta Anoia i van fer una ruta passant per Pujalt, Copons, arribant a Igualada.


Trucs 
Els Trucs van triar fer els campaments a Tavertet, on vàren passar 4 dies de desconnexió. Van fer excursions, van conèixer la zona de Rupit, els gorgs...Destaquen la vetllada de l'últim dia amb foc de camp, cants i guitarres.

Aquests campaments han tancat amb el segon trimestre del cau, que es prepara ja per iniciar el tercer trimestre i encarar els Campaments d’estiu. Un tercer trimestre que vindrà marcat per la Sortida de Sant Jordi, el 14-15 de maig.

Cal recordar que els campaments són un espai molt important pels nois i noies escoltes, ja que durant aquests dies incorporen determinats valors, aptituds i actituds que només es poden donar en aquest entorn. A més a més, els campaments fomenten el respecte per la natura i la convivència, i és on els nostres nois i noies desenvolupen la seva capacitat de decisió, descoberta, convivència, aprenentatge i adquireixen responsabilitats