Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

Trobada de caps 2011

22pa-P1020748

El passat cap de setmana 29-30 d'abril i 1 de maig, va tenir lloc a Manresa una Trobada història de les tres associacions d'Escoltisme i Guiatge a Catalunya: Acció Escolta de Catalunya, Escoltes catalans i Minyons Escoltes i guies de Catalunya (aquesta última, és la que pertany el nostre agrupament).

La Trobada, com el propi nom indica, volia construir l’escoltisme i el guiatge del futur per decidir entre tots i totes el rumb que ha de prendre a partir dels reptes i necessitats que ara tenim. L'objectiu era enfortir l’escoltisme i el guiatge a Catalunya, de forma participada des dels reptes que tots els i les caps del moviment escolta i guia de Catalunya veuen, reclamem i volen transformar.

La Trobada de Caps 2011 és il·lusió, transformació i força. És un moviment de 20.000 persones amb bagatge, trajectòria i ganes de millora, que vol con- tinuar mantenint l’escoltisme i el guiatge com un dels motors del país i fer-lo arribar a més persones. Ens creiem la proposta escolta i guia. L’hem viscut i la volem fer créixer adaptant-se als canvis i a les necessitats del país.

Són objectiu de la Trobada de Caps 2011:

• Visualitzar i reflexionar sobre els nous reptes que planteja la societat i el país.

• Debatre sobre el país que volem essent els i les joves protagonistes en la seva construcció.

• Generar respostes apropiades i innovadores als reptes de futur de l’escoltisme i el guiatge, tot revi- sant, actualitzant i enfortint la proposta actual.

• Contribuir al procés de creació d’un marc de principis i reptes compartits per l’escoltisme i el guiatge de Catalunya.

• Generar un espai de coneixença, motivació, creació d’efecte multiplicador dels i de les joves de cara al futur i als reptes actuals.

• Donar continuïtat, força i valor a l’espai de voluntariat, participació, lideratge i empode- rament que suposa l’escoltisme i el guiatge.

 

Una quinzena de caps de l'Agrupament Escolta Jaume Caresmar i MªAntònia Salvà, es va desplaçar fins a Manresa per participar d'aquesta trobada inoblidable. Una trobada que va reunir prop de 2000 persones (entre participants i organitzadors voluntaris), de 200 caus, maneres de funcionar diferents però amb una objectiu comú: educar els infants i joves de manera vivencial, per deixar aquest món millor de com l'hem trobat.

caps igualadins a la trobada!

Els joves caps estan molt contents de la trobada, on van compartir experiències i visions amb altres caus, vàren fer un Raid urbà per Manresa durant tot el dissabte, van poder participar a xerrades molt interessants i passar-s'ho d'allò més bé! I moltes coses més!!

Us deixem amb alguns enllaços:

http://tcaps2011.tumblr.com/

Cançó de la Trobada: http://tcaps2011.tumblr.com/post/5010070112/escolta-la-canco-de-la-trobada-de-caps

Què tenim? 

http://www.youtube.com/watchv=ByQ0Q1EvoNQ&feature=youtu.be

Som notícia a TV3: 

http://www.tv3.cat/videos/3498951/Trobada-historica-de-caps