Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

FESTA DE SANT JORDI 2011

25pa-P1020944

El passat cap de setmana del 14 i 15 de maig es va dur a terme la sortida de Sant Jordi, organitzada per l’Agrupament Escolta Jaume Caresmar i M. Antònia Salvà, al Bosc de Cal Queta (a Copons). La sortida va començar dissabte a les 4 de la tarda, quan les diferents branques van sortir caminant des de diversos punts de la comarca.

Amb una mica de por, per la pluja que havia d’arribar; els nois i noies anaven muntant ràpidament les tendes a mesura que arribaven al Bosc de Can Queta. Per sort, no hi va haver cap gran tempesta, i només van caure alguns ruixats molt febles.

A la tarda, els infants i joves van experimentar l’intercanvi de caps, i és que per una estona, els equips de caps es van canviar els grups de nens i van fer diferents activitats. A la vetllada de la nit, vàrem poder escoltar el conte de Sant Jordi, que estava molt deprimit perquè deia que els infants d’avui ja no coneixen les danses populars catalanes. Els castors i llúdrigues amb el ball del Patatuf, els llops i daines amb el Ball de cercolets (Wahya) i la Bolangera (Seonee), els ràngers i noies guia amb el Ball de la Patum (Besiberris) i el Ball de Faixes de Tous (Encantats), els pioners i caravel·les amb la Sardana (Tanganyika) i el Ball de Bastons (Maracaibo) i els Trucs amb una dansa innovadora; van demostrar-li al cavaller Sant Jordi que res està perdut!!

ball patatuf
Diumenge al matí, ens va despertar un cel ben blau, sense núvols i un sol radiant. Per fi, una sortida de Sant Jordi sense pluja!! No ens ho podíem creure! Durant el matí van haver-hi diferents activitats: a les 9.30h, caminada de pares i mares pels voltants de Copons; mentre els infants i joves preparaven les seves tendes per participar al X concurs de les Tendes Ben plantades i tot seguit, realitzaven un Mercat d’intercanvi amb diferents tallers que havien preparat al cau. A les 12h, van començar diferents activitats per a totes les edats: taller de teatre pels Castors i llúdrigues; taller d’art, d’orientació i de danses tradicionals amb acordió pels llops i daines; cursa d’orientació pels ràngers i noies guia; taller de reflexió pels pioners i caravel·les; taller de guitarra pels Trucs i, finalment, una activitat de descoberta del poble de Copons pels pares i mares!


Cap a les 2 anaven arribant totes les famílies, preparant el dinar i uns aperitius exquisits! I és que enguany, vam realitzar el tradicional Concurs d’aperitius, amb molt de nivell i qualitat. Només els més originals, més preparats, més bons i atraients van guanyar els premis! El dinar va comptar amb la participació de 300 persones. I durant el sobretaula, les famílies i amics van poder gaudir del conte de Sant Jordi i les danses de tots els nois i noies. Aquest cop, però, als pares també els va tocar sortir a ballar!! Repartir els Premis de Tendes, d’aperitius i agraïments...per acomiadar una Festa de Sant Jordi ben lluïda pel sol, la bona companyia i el bon ambient.

Des d’aquestes línies, tots els caps volem fer arribar un sincer agraïment a totes aquelles persones que han fet possible que la Festa de Sant Jordi 2011 fos possible. Volem agrair la col·laboració de tots els nois i noies, caps, famílies, a l’associació de pares i mares i d’antics escoltes i els col·laboradors; també al Jaume Ortínez i a l’Ajuntament de Copons pel suport rebut. GRÀCIES per la vostra ajuda i dedicació! 

 

taller danses

Podeu consultar les primeres fotografies de la Festa a la Galeria d'imatges!