Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

JA HEM FET EL PAS '11!

40pa-Foto_de_grup

A primera hora de la tarda de dissabte, tot eren nervis. Per a alguns era el primer cop que venien al Cau, que dormien en una tenda, que es trobaven amb cares desconegudes; per a altres, significava el retrobament amb els seus companys després de l’estiu...Els Castors i Llúdrigues varen sortir caminant des de Clariana; els Llops i Daines des de Tous; els Ràngers i Noies guia des de Jorba; els Pioners i Caravel·les i els Trucs des de Montbui.

A mesura que van anar arribant els diferents grups a lloc, anaven muntant les tendes i feien activitats diverses amb els seus caps. A la nit, després de sopar, va arribar el moment més especial: el pas de branca, d’aquí el nom de “passos”. Aquest és el moment en què els nens i nenes més grans de cada branca fan un pas simbòlic a la següent unitat. A més a més, en aquest moment es dóna la benvinguda als infants, joves i caps que han entrat nous al Cau, però també s’acomiada aquells que marxen. És per això que aquesta sortida es considera una de les més importants del curs.

plantant tendes

El diumenge al matí, va haver-hi una activitat d’orientació per totes les unitats. Aquesta activitat consistia en orientar-se al mapa, amb l’objectiu de trobar una peça d’un puzzle. Totes les peces juntes formaven un mural sobre les lleis escoltes. Després tots els grups ho van posar en comú davant dels altres. A les dues del migdia tots van tornar caminant cap a Clariana amb ganes que arribés el  dissabte 8 per anar al Cau i començar amb molta energia un nou curs.

puzzle

Amb la Festa de Passos va arribar el tretzè número de la Revista El Cauet. És el primer número de la revista del curs 2011-2012 i està dedicat bàsicament a les cròniques dels campaments d'estiu. 

Pròximament, anirem penjant fotos de la sortida!