Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

Què és Igualada x Igualada?

48pa-igualadaxigualada

IGUALADA X IGUALADA
PLATAFORMA SOLIDÀRIA D´AJUDA BÀSICA A LES PERSONES SENSE RECURSOS

 

Creada, dirigida i gestionada per Músics per la Solidaritat, entitat solidària creada el 2003, amb experiència dilatada en projectes d´abast comarcal.

 

Basada en la unió de les persones a través de la música i l´art , i amb una clara missió: aconseguir sensibilitzar, a fi d´obtenir recursos per subministrar a les persones més necessitades d´aqui i d´arreu.

Us informem que el primer esdeveniment organitzat des de la Plataforma IGUALADA X IGUALADA, és una DIADA FESTIVA DE RECOLIIDA MASSIVA D'ALIMENTS, sota el lema "Cap panxa buida" pel dia 24 de desembre.


Aquest dia estarà ple d'actes oferts per moltes entitats igualadines i persones adherides a aquest projecte humà (dansa, música, pintura i arts plàstiques,contes, esports, gegants, grallers, performances, tallers diversos... ). Aquests actes es faran en diferents espais dels carrers de la nostra ciutat,  que permetran concentrar la recollida d´aliments i l´emplenament de guardioles que després també revertiran en menjar que destinarem al BANC DE QUEVIURES de la ciutat.


És molt important que tots els integrants de cada entitat que participarà en aquesta diada festiva, també aportin aliments, ja que es tracta de sumar i multiplicar esforços , a fi d´obtenir resultats entre tots. Cal, també, que des de cada entitat feu difusió de la vostra participació en aquesta Festa a tota la gent que estigui al vostre abast.

Necessitem que ens ajudeu a fer-ne ressò!El BANC DE QUEVIURES de la nostra ciutat va ser un projecte creat al 2009 per Creu Roja, Càrites Arxiprestal Anoia-Segarra i l’Escola Pia d’Igualada, amb el suport del Departament de Salut i Acció Social de l’Ajuntament amb la intenció de:

  • Donar resposta a la situació de demanda creixent als serveis socials i a les entitats del tercer sector.
  • Coordinar el treball en xarxa amb les entitats per optimitzar i rendibilitzar els recursos de voluntariat de què disposen.
  • Canalitzar les fonts de proveïment que cadascú disposa per un banc comú.
  • Sensibilitzar empreses i comerços perquè esdevinguin font de proveïment del banc de queviures (tant d’aliments com de productes d’higiene).
  • Preparar i entregar els pacs d’aliments de manera organitzada, àgil i humana.
  • Aconseguir que l’assistencialisme inevitable del projecte vagi acompanyat d’una tasca educativa i facilitadora d’eines per poder superar la situació de vulnerabilitat i evitar cronicismes.

Agraïm d’entrada la vostra col·laboració i solidaritat,

Salutacions,

L'equip d´Igualada X Igualada

Més informació i seguiment de la campanya a: http://igualadaxigualada.wordpress.com/