Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

Igualada és solidària

53pa-igualadaxigualada

Dissabte al matí tots els infants i joves de l'agrupament ens vam repartir per diferents zones d'Igualada, fent el porta a porta, informant sobre la campanya i recollint aliments. Vam recollir molts kilos i kilos d'aliments!!! genial!!

De les 9.30h a les 13.30h del matí, des de castors fins a trucs, acompanyats de tots els caps ens vam repartir per nou zones d'Igualada i vam fer el porta a porta. Alguns pioners i caravel·les de les unitats Tanganyika i Maracaibo es van repartir per les zones del centre en punts fixes, on informaven sobre la recollida i recollien els aliments que la gent els portava.

A la plaça de les Tortugues vam tenir punt fix del cau...i a mig matí vam cantar cançons xirucaires amb els nens i nenes!!

plaça tortugues

Sis camions de la Creu Roja amb capacitat per a més de 4.000 quilos d’aliments van sortit carregats d’Igualada per traslladar cap al magatzem que Creu Roja té a la Pobla de Claramunt tots els queviures recollits en la Diada Festiva de Recollida d’Aliments.

Eufòria absoluta era el balanç de les persones organitzadores de la jornada. Els voluntaris de la Creu Roja desplaçats al magatzem on es traslladaven els queviures asseguraven que la imatge era espectacular; desenes de palets plens de menjar s’anaven acumulant un al costat de l’altre. La diada festiva de recollida massiva d’aliments va aconseguir recollir 22.000 quilos d’aliments que serviran per abastar les necessitats del Banc de Queviures d’Igualada durant nou mesos. L’organització va recaptar també un total de 3.600 euros que es destinaran a comprar aliments frescos; 1.600 euros es van recollir en guardioles el mateix dia i 2.000 en forma de donatiu provinents de diverses empreses de l’Anoia.

plaça cal font

La Plataforma ciutadana IgualadaxIgualada, impulsada per l’entitat Músics per la Solidaritat, va aconseguir mobilitzar un miler de voluntaris dissabte passat que, des de les 10h del matí fins les 8h del vespre, van omplir els carrers d’Igualada amb activitats molt diverses, tot amb un únic objectiu: mobilitzar la ciutadania perquè portessin aliments per un banc de queviures que, fins dissabte, estava molt baix de provisions. La resposta ciutadana va ser espectacular. Va ser un matí molt mogut i enfeinat pels escoltes i guies!!

Gràcies als que vau col·laborar en aquesta diada!

SEMPRE A PUNT!!

recollida

Podeu llegir més informació sobre la jornada a: https://igualadaxigualada.wordpress.com/

 

Podeu escoltar l'entrevista a El Primer cafè (Ràdio Igualada), a dos caps del cau: http://www.radioigualada.cat/cat/A-la-carta/(offset)/20/(filtre)/programa/(nomprograma)/el-primer-cafe

Heu de seleccionar el programa del 23 de desembre, de 8:30 a 9.00h.