Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

Diada del Pensament 2012

57pa-WorldThinkingDay12

El proper 22 de febrer, els escoltes i les guies d’arreu del món celebrem la Diada Mundial del Pensament Escolta, és la data en què van néixer els fundadors de l’escoltisme i el guiatge mundial: Lady Olave Baden-Powell y Robert Baden-Powell.

La World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS, Organització Mundial de l’Escoltisme i el Guiatge) organitza aquesta diada des de fa anys. Minyons Escoltes i guies de Catalunya, pertany a aquesta associació, que aglutina minyons escoltes i guies.

Lobjectiu d’aquest dia es prendre consciència de com l’acció internacional i local que desenvolupen els escoltes i guies pot contribuir a millorar la societat a nivell global. Mundialment, aquest any la Diada del Pensament està dedicada a la sostenibilitat ecològica del planeta. El lema escollit per l’Associació Mundial de les Guies Scouts (WAGGGS, per les seves sigles en anglès), que organitza la diada, és “Save the planet”, i va lligat a un dels Objectius del Mil·leni de les Nacions Unides. La nostra adaptació en català és “Escoltant els batecs del planeta”.

Així, per "escoltar" també els batecs del planeta al mateix temps que els 30 milions d'escoltes i guies d'arreu del món us proposem que el dissabte 18 o 25 de febrer feu amb les vostres unitats l'activitat de reflexió!!

Des del Cau d'Igualada, el dissabte 18 vam començar a treballar amb la dinàmica. Les dues unitats de Ràngers i Noies Guia van realitzar l'activitat per a grans, i els Pioners i caravel·les Tanganyika van explicar als Castors i llúdrigues que al món hi ha més de 30 milions d'escoltes. 

Vídeo suport de les activitats: 

http://www.youtube.com/watch?v=cbssa3zFAs0&feature=youtu.be

Més informació a: 

www.escoltesiguies.cat

http://www.worldthinkingday.org/

diada pensament