Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

Sant Jordi 2012 i les tecnologies actuals

62pa-IMG_1174

Un Sant Jordi amb whats up i un rei enganxat a la play

El cap de setmana 14 i 15 d'abril va tenir lloc la Sortida de Sant Jordi de l'agrupament. És una sortida molt especial, ja que és una de les dues sortides úniques que celebra conjuntament tot l'agrupament; que recorda a Sant Jordi, patró dels escoltes i les guies; i aplega a totes les famílies i antics escoltes.

El dissabte, les unitats van sortir caminant des de diferents punts de la comarca, direcció a Cal Pedó (Veciana). Un miracle va fer que només plogués una breu estona i poguéssim desenvolupar les activitats amb normalitat. Les caminades van anar molt bé i totes les unitats van arribar a l'hora prevista. Un cop allà, es van plantar tendes i els caps es van intercanviar d'unitats i van fer diferents activitats. Últims assaigs de la vetllada...i sopar!! A la nit vam passar una mica de fred...però ben abrigats i abraçats...vam poder gaudir de la Vetllada de Sant Jordi, amenitzada pels Trucs.


castors

Diumenge vàrem poder desenvolupar els activitats sota un sol esplèndid (amb vent suau) i amb molt bona companyia de col·laboradors, famílies, amics i infants i joves. Promeses, educació emocional, reflexions, jocs són algunes de les activitats que es van dur a terme diumenge al matí. 

castors

A les 9:30h es va desenvolupar la Caminada de mares i pares, i a les 12:00h la descoberta del poble a Veciana. Mentrestant, a les 12:00h del matí, els minyons i les guies començaven una gimcana, que tractava d'aconseguir les aplicacions de la vida que s'havien perdut amb els vicis als mòbils i els jocs. Les noves tecnologies i els avenços han estat molt positius en moltes coses, però també poden arribar a ser un perill per qui en fa un ús excessiu. Tot és bo fent-ne un ús adequat i sense sobrepassar els límits. Cadascú en pot extreure les seves conclusions!! Al final de les proves, els infants i joves participants omplien un mòbil A-4, canviant les aplicacions del mòbil per les aplicacions de la vida: els jocs tradicionals, el contacte amb la gent, la creativitat, el progrés personal, l'estratègia, el risc, el treball en equip, la superació personal, la coneixença...

gincama

Cap a quarts de dues començaren a arribar les famílies, i el terreny de Cal Pedó es va omplir de taules i cadires, mares, pares, amigues i amics, avis i àvies...Un èxit creixent d'assistència, més de 350 persones assistents al dinar.

Les famílies més atrevides van presentar uns aperitius excel·lents, enguany amb molt alt nivell!! El pastís de la Maria de Sant Jordi, les 'quiches' de Sant Jordi, El mar del cau, el Cauet i la Caueta, el pastís amb la flor de lis i el fulard del cau, el rei, Sant Jordi i la princesa...i molts d'altres que ens deixem. Molta feina a valorar...amb la pena que no es podia premiar a tots els participants.

dinar

Després de dinar, van començar a arribar els núvols...i davant la por a la tempesta...vam començar les representacions del conte de Sant Jordi d'enguany (que s'havien fet la nit anterior) mentre es feia el cafè. Malgrat tot, vam poder realitzar les diferents representacions, amb l'objectiu de fer reaccionar al rei del seu vici als jocs, perquè busqués un candidat a Sant Jordi per salvar a la princesa. Sigui en forma de danses, balls inventats, cançons inventades i originals, obres de teatre...els minyons i guies van despertar al rei, que va reaccionar a temps!! Esperem que vàgiu poder gaudir de les representacions. Repartiment de premis ràpid, un hora dels adéus, una ràpida recollida, agraïments i cares d’alegria, anaven deixant buit el terreny.

ball pioners

L'amenaça de pluja ens va fer fer-ho tot més ràpid...però al final només van ser quatre gotes. Sigui amb pluja, vent o neu...nosaltres seguim ENDAVANT!! 

-------------------------

De part de tots els caps, us volem fer extensiu un sincer agraïment a tots els que vau participar de la Diada, molt especial per a tots els escoltes i guies del cau; tant per l’ajuda (i el transport de les taules i les cadires) com per la vostra predisposició; i per haver fet possible aquest èxit creixent de la Festa de Sant Jordi. Esperem que podem seguir amb aquesta línia durant molt de temps!!

Gràcies també al Jaume Ortínez pel seu acompanyament a l'excursió de mares i pares i descoberta; a l'Associació de mares, pares i antics escoltes...i per descomptat, a la família Vives-Massana per la cessió del terreny. Mil gràcies!!

Aviat podreu consultar les primeres fotografies a la pàgina web, a l'apartat de galeria d'imatges. Ens agradaria que ens poguéssiu fer arribar les fotografies que vau fer durant la Festa de Sant Jordi, per poder crear un bon arxiu!! 

Mil gràcies per la vostra col·laboració!! 

L'EQUIP DE CAPS 2011-2012