Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

ESCOLTISME I EXCURSIONISME A IGUALADA, 59 ANYS D’HISTÒRIA

65pa-P1040432

El passat dissabte 12 de maig va tenir lloc la presentació del documental ‘Els inicis de l’escoltisme i el guiatge’ a Igualada. La sala d’actes de l’Espai cívic centre d’Igualada es va omplir de gom a gom:  més d’un centenar d’escoltes i guies que han passat per l’agrupament Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà al llarg d’aquests 59 anys, escoltes i guies actuals i altres igualadins i igualadines que van venir a conèixer la història del cau igualadí. Tampoc hi van faltar representants dels Guies i Scouts d'Europa de la Parròquia de la Sagrada Família d'Igualada i de l’AEiG Movi de Sant Martí de Tous.

L’acte va comptar amb la presència de Joan Torra, Tercer Tinent Alcalde d'Acció Social i Promoció Personal d’Igualada; Albert Sangrà, cap de la demarcació de Manresa; i escoltes i guies que deixat escrita la història del cau igualadí, que el proper desembre celebrarà el 60è aniversari del seu naixement.

L’esdeveniment va homenatjar a Miquel Ball i Mateu, fundador de l’Agrupament escolta Jaume Caresmar (1916-2010). Previ al documental, es van fer una sèrie de parlaments a càrrec de Joan Torra, dos caps actuals de l’agrupament, antics escoltes i guies i la família de Miquel Ball i Mateu; que van recordar la seva figura i la importància del CAU a Igualada durant tots aquests anys d’història.

Durant l’acte es va presentar el documental ‘Els inicis de l’escoltisme i el guiatge a Igualada’ i es van inaugurar uns plafons explicatiu amb la història de l’entitat. Aquests plafons estaran exposats als locals del Cau (Caritat, 4 08700 Igualada).

A través d’aquestes línies volem fer un sincer agraïment a totes aquelles persones que han fet possible aquest acte, de caràcter emotiu i històric. Gràcies al Jordi Mateu, Teresa Moncunill, Jaume Ortínez, Andreu Castells, Joan Mollà, Gaspar Vilarrubias, Teresa Oller, Dolors Solà...i a tots aquells escoltes i guies que ens han ajudat.

acte

Per veure el documental...

Si no vau poder assistir a la presentació del documental, o bé en voleu una còpia, poseu-vos en contacte amb nosaltres a través del nostre correu: agrupament@cauigualada.org

Es busquen antics escoltes guies de l’Agrupament escolta Jaume Caresmar i MªAntònia Salvà d’Igualada

Heu format part alguna vegada del CAU? Vau formar part com a infants, joves o caps a l'agrupament escolta Jaume Caresmar? Sí la resposta és SÍ, o bé coneixeu antics escoltes o familiars vostres que hagin passat pel cau...necessitem la vostra ajuda!!

Estem creant una base de dades d'antics escoltes i guies igualadins/es!! L'objectiu de la base de dades és poder tenir un arxiu de totes aquelles persones que han passat pel cau d’Igualada.

És per això, que tant si vosaltres, mares i pares, familiars, amics, amigues...heu passat pel cau, necessitem que ompliu les vostres dades al següent formulari, que accedireu en clicar aquest enllaç: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDFmdVpVZDFBbm5fZmtyNUg3WXU5QWc6MQ

Moltes gràcies!