Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

Campaments variats, aprendre en plena natura

73pa-llops_3

Els Pioners i caravel·les Tanganyika varen marxar de campaments el 26 de juliol a Escòcia. La culminació final d'un projecte complex i intens, i un repte ja que era la primera vegada que realitzàvem un projecte amb aquestes característiques. Els campaments van anar molt, molt i molt bé!! Van ser uns dies molt intensos, però que van passar massa ràpid. Coneixença amb els scouts d'Edimburg, ruta per la West Highland Way i ascens al cim del Ben Nevis (el pic més alt de les Illes Britàniques, amb 1344m), activitats amb els scouts i participació al campament del Bonaly a les afores d'Edinburgh.

fi del camí

Durant els dies de campaments, els nois i noies s'ho van passar genial; van patir una mica a la ruta però l'esforç va valdre la pena, i també van practicar l'anglès, aprendre i intercanviar idees i opinions amb els scouts escocesos. Podeu veure més informació al nostre apartat Tanganyika i fotografies a la galeria d'imatges.

cim

Els següents a marxar van ser els Castors i llúdrigues Wami i Churún-Merú, Llops i daines Seonee, els Ràngers i Noies Guia Besiberris el dissabte 28 de juliol.

Les dues unitats de castors i llúdrigues van marxar juntes de campaments, al terreny de La Paguera de Gòsol. Per alguns va ser la primera vegada que estàvem tants dies fora de casa i estàvem una mica nervisosos, però un cop allà va passar molt i molt ràpid!! Vàren ser uns dies genials, plens de sorpreses i d'activitats!

Els llops i daines seonee van anar més lluny, a la comarca del Pallars Sobirà, a Tavascan. Un terreny molt bonic, enmig de les muntanyes i al costat d'un riu. Els seonee van fer ruta als Llacs de Certascan, vam patir una mica però els paisatges van valdre molt la pena!! I al campament vam fer nombroses activitats, en definitiva, uns campaments genials!!

llacs

grup

Els RiNG Besiberris van passar uns campaments bastant mogudets, ja que l'aigua els va fer una mica de mal de panxa...però malgrat tot, la part positiva compensa i en fan uns campaments '10! La ruta va ser variada i passava per pobles: vam passar per Arsèguel, coincidint amb la Trobada d'acordionistes (on vam estar dues nits), Aristot, Músser, fins al terreny d'Arànser. Un cop a Arànser vam fer una excursió fins als Estanys de la Pera per contemplar un paisatge espectacular, i la resta de dies, activitats variades al terreny d'acampada.

El 31 de juliol els Pioners i caravel·les Maracaibo van començar els campaments esperats al País Basc, després d'un any d'intens treball i esforç per poder fer aquests campaments. Els deu dies a les terres basques van passar molt ràpid, van fer una ruta de Donostia a Bilbao, tot coneixent la cultura basca i gaudint dels paisatges del nord.

peine

maracaibo