Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

Un nou curs ha començat

74pa-foto_grup_pancarta

El passat cap de setmana 29 i 30 d’octubre, l’Agrupament escolta i guia Jaume Caresmar/MªAntònia Salvà d’Igualada va inaugurar el curs 2012/2013, d’una manera ben especial: amb la tradicional i emotiva sortida de Passos.  El curs engega amb molta força, i és que aquest any, l’agrupament escolta Jaume Caresmar celebra el seu 60è aniversari a la ciutat d’Igualada, gràcies a l’impuls de Miquel Ball i Mateu l’any 1952.

La sortida havia de tenir lloc al terreny de Cal Rodó (Sant Martí de Tous), però veient les previsions del temps i les pluges del dissabte es va haver de canviar la planificació inicial. Finalment, la celebració de la sortida va tenir lloc a l’Escola Pia d’Igualada. És per això, que a través d’aquestes línies volem agrair sincerament al col·lectiu de l’Escola Pia d’Igualada en la cessió de les instal·lacions esportives per poder realitzar la sortida.  També volem donar un agraïment sincer a totes aquelles persones, entitats, col·lectius i escoles que voluntàriament ens van ajudar en la recerca de llocs coberts, a Igualada i rodalies, per poder realitzar l’excursió.

passos castors

El dissabte a la tarda, les diferents branques de l’agrupament: Castors i llúdrigues (6-8 anys), Llops i daines (8-11 anys), Ràngers i noies guia (11-14 anys), Pioners i caravel·les (14-17 anys) i Trucs (17-19 anys) i els seus caps respectius; van sortir caminant des de diferents punts de la ciutat d’Igualada per trobar-se al pavelló de l’escola Pia. Un cop allà, els diferents grups van realitzar diferents activitats, i a la nit, el moment més esperat: la celebració dels Passos. Aquest és el moment en què els nens i nenes més grans de cada branca fan un pas simbòlic a la següent unitat. A més a més, en aquest moment es dóna la benvinguda als infants, joves i caps que han entrat nous al Cau, però també s’acomiada aquells que marxen. És per això que aquesta sortida es considera una de les més importants del curs.

pavelló

El diumenge al matí, el cel va destapar les primeres clarianes i, aprofitant el bon temps, es van realitzar les activitats de matí per branques als carrers i places d’Igualada. Les activitats anaven relacionades amb la història de l’agrupament, i és que aquest any, fem 60 anys!! Al migdia, tots els grups ens vam trobar a l’estació Vella i vam fer la posada en comú. A través d’unes pistes vam trobar una pancarta del 60è aniversari de l’agrupament, que ens va acompanyar en la fotografia inaugural del curs.

grup 12-13

Amb la Festa de Passos va arribar el catorzè número de la Revista El Cauet. És el primer número de la revista del curs 2012-2013 i està dedicat bàsicament a les cròniques dels campaments d'estiu. Podeu consultar tota l’actualitat del cau a www.cauigualada.cat