Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

Per Nadal, fem 60 anys!!!

82pa-LOGO

El novembre de 1952, Miquel Ball i Mateu reuní un petit grup de xicots de la SEDAC, d’edat entre els 12 i 17 anys, i començaren per fer unes sortides a Capellades per conèixer l’encara incipient moviment escolta en aquella vila, i també a Montserrat en una trobada amb els escoltes de Barcelona que acompanyava Mn. Antoni Batlle, actiu impulsor del moviment i gran forjador d’escoltes.

foto inauguració

Ara farà 60 anys que Miquel Ball i Mateu va fundar el CAU, el dia de Nadal del 1952. Mn. Miquel Fitó, rector-arxiprest de la basílica de Santa Maria, beneí el CAU, un local de la pròpia rectoria. Així fou, com va néixer l’agrupament escolta Jaume Caresmar.

La celebració tindrà lloc el proper 24 de desembre, coincidint amb la Missa del Gall del Cau. Enguany ens quedarem a Igualada, per celebrar l’aniversari de l’agrupament a la ciutat i facilitar l’accés a tots els antics escoltes i guies que vulguin venir a la trobada nadalenca. La celebració començarà a les 21,30h de la nit a l’església de la Pietat (Escola Pia d’Igualada) amb Mossèn Josep M. Pujol, que ens presidirà la celebració de la Missa del Gall.

missa 2011

Després de la Missa, enguany ens esperen una sèrie d’actes a la vora del foc! Un gran foc de camp ens escalfarà al pati de l’escola Pia, i al seu voltant assaborirem la coca i els torrons. I al voltant del foc recordarem vells temps, cançons caueres i vetllades màgiques, amb la companyia de l’Oriol Canals. L'Oriol Canals i Boix, és antic escolta, cantant i animador sociocultural, educador... i membre del conegut grup Kumbes del Mambo. L’Oriol Canals és nebot del Xesco Boix, pioner de l’animació en aquest país.

foc de camp

Us convidem a celebrar l’aniversari del Cau amb tots i totes nosaltres. Veniu ben abrigats, amb moltes ganes de rebre el Nadal i celebrar el 60è aniversari amb bona companyia.