Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

Moltes felicitats, 60 anys d'escoltisme a Igualada!!

83pa-LOGO

El novembre de 1952, Miquel Ball i Mateu va reunir un petit grup de xicots de la SEDAC, d’edat entre els 12 i 17 anys, i van començar a fer unes sortides a Capellades per conèixer l’encara incipient moviment escolta en aquella vila, i també a Montserrat, en una trobada amb els escoltes de Barcelona que acompanyava Mn. Antoni Batlle, actiu impulsor del moviment i gran forjador d’escoltes.

El dia 25 de desembre d'aquell mateix 1952 Mn. Miquel Fitó, rector-arxiprest de la basílica de Santa Maria, va beneïr el CAU, un local de la pròpia rectoria. Així fou, com va néixer l’agrupament escolta Jaume Caresmar.Des de la seva fundació ja han passat 60 anys i per celebrar-ho, l’agrupament escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà ha organitzat una festa molt especial a Igualada aquest 24 de desembre, coincidint amb la Missa del Gall del Cau.

La celebració començarà a les 21,30h de la nit a l’església de la Pietat (Escola Pia d’Igualada) amb Mossèn Josep M. Pujol, que presidirà la celebració de la Missa del Gall.

Després de la Missa la celebració es traslladarà al pati de l'escola Pia on al voltant d'un gran foc de camp els assistents menjaran coca i torrons, tot recordant vells temps, cançons caueres i vetllades màgiques, amb la companyia de l’Oriol Canals Boix. Ell és un antic escolta, cantant i animador sociocultural, educador... i membre del conegut grup Kumbes del Mambo. L’Oriol Canals és nebot del Xesco Boix, pioner de l’animació en aquest país.

foc de camp
Des de l’agrupament escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà s'anima a tots els actuals i antics escoltes igualadins a celebrar aquests 60 anys amb bona companyia.

MOLTES FELICITATS!!!! LLARGA VIDA A L'ESCOLTISME I EL GUIATGE!

60 ANYS