Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

Aniversari multitudinari

84pa-LOGO

El passat 24 de desembre, vigília del Nadal, l’Agrupament escolta Jaume Caresmar va fer 60 anys de la seva creació com a entitat a la ciutat d’Igualada. L’entitat, formada inicialment per nois, es va unir amb l’agrupament de noies guies Maria Antònia Salvà (fundat l’any 55), a l’any 1976. Antics escoltes i guies, famílies i membres actuals, amics i amigues...ens vam reunir el dia 24 a l’escola Pia d’Igualada per celebrar l’aniversari.

inauguració cau

Durant aquests 60 anys, han format part de l’entitat un gran nombre de persones de la ciutat d’Igualada i de les poblacions properes. I amb el pas dels anys, l’agrupament s’ha adaptat a cada moment, a cada generació, seguint el rumb dels seus membres; però sempre amb el mateix objectiu: l’educació de nois i noies de 6 a 19 anys a partir del mètode escolta i guia. Actualment, l’agrupament és una entitat fortament arrelada a la ciutat, formada per 200 infants, joves i 38 caps voluntaris.

cau de noies

El Nadal del 1952, Mn. Miquel Fitó, rector-arxiprest de la basílica de Santa Maria, beneí el CAU. Seixanta anys després, Mn. Josep Maria Pujol, rector de Santa Margarida de Montbui, presidia la celebració de la Missa del Gall. L’ església de la Pietat (Escola Pia d’Igualada) es va omplir de gom a gom, per celebrar conjuntament l’entrada al Nadal.

missa 2012

Mossèn Josep Maria Pujol va conduir una celebració molt emotiva i propera. Els moment més destacats van ser la lectura dels desitjos per aquest Nadal dels infants i joves, i el conte dels 60 anys a partir de diferents membres de cada generació. Per parelles, un noi i una noia de cada generació van explicar els fets i records més rellevants de la seva època. A tots els col·laboradors i col·laboradores, moltes gràcies!!

missa

I després de la Missa, vam anar cap al pati de l’escola. I un cop allà, tots als voltants de la foguera que hi havia preparada, i al ritme de la música 'Foc joliu' es va encendre una gran foguera, rememorant els focs de camps dels campaments. Amb el foc ben alt, no vam poder evitar emocionar-nos i recordar alguna de les nostres vivències al cau.

foguera

Per celebrar l’aniversari, un gran pastís feia falta, i tots els infants i joves vam bufar ben fort les espelmes. A continuació, vam fer cagar el Tió a cops de bastó...i per acabar, el cantant Oriol Canals i Boix ens va acompanyar amb la seva música per passar una bona vetllada cauera.  Tots junts, parlant i ballant al voltant del foc, vam fer sentir viva la flama dels 60 anys.

foc de camp

Agraïm sincerament, la col·laboració al col·lectiu de l’escola Pia d’Igualada; a Mn. Josep Maria Pujol per acompanyar-nos en un dia tan especial, a tots els antics escoltes i guies col·laboradors/es, al Forn Alemany per la seva participació,  als membres i famílies actuals de l’agrupament, i a tothom que ens va acompanyar.

lectura conte

Sempre a punt!

SOM NOTÍCIA:

Diari de l'Enllaç: http://www.latossa.com/ Diari 10/01/2013

La Veu de l'Anoia http://www.veuanoia.cat/?p=2388 Portada i notícia al diari en paper del dia 11/01/2013.

Som Anoia: http://www.somanoia.cat/sis-decades-descoltisme/

http://www.somanoia.cat/opinions/el-cau-te-seixanta-anys/

Infoanoia.org

Anoia Diari: http://www.anoiadiari.cat/noticia/15818/el-cau-celebra-60-anys-la-nit-de-nadal

Pàgina web MEG http://www.escoltesiguies.cat/node/3504