Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

Presentació de Coop57 a Igualada

87pa-coop57_1

Coop57 és una cooperativa de serveis financers ètics i solidaris que proporciona finançament a cooperatives, associacions i ONG's per a poder dur a terme les seves activitats habituals (circulant, avanament de subvencions...).

Nascuda arran de la lluita dels treballadors de l'Editorial Bruguera, la cooperativa ofereix finançament, en un moment en que és molt complicat trobar-ne, a entitats de l'economia social seguint uns principis de coherència, participació, transferència, solidaritat i reflexió que creiem molt propers als valors de la llei escolta.

És per això que, els caps del cau, després d'un debat al consell sobre com gestionem la tresoreria, vam decidir destinar una part dels estalvis de l'Agrupament per fer-nos socis com a entitat de Coop57 amb l'objectiu de donar a conèixer aquesta iniciativa a les famílies dels infants i joves i a altres entitats de la ciutat en un projecte que ha servit per teixir complicitats amb altres entitats de la ciutat amb similars inquietuds en aquest tema. Creiem que és convenient que, com a entitat que té com a objectiu la transformació social, participem en una cooperativa que té com a objectiu donar suport a entitats que, com nosaltres, treballem per a la societat.

Com a conclusió, volem donar suport a una iniciativa que sigui un alternativa que millori el nostre país perquè creiem que, en la mesura que aquesta alternativa passi de ser alternativa a ser habitual, haurem aconseguit l'objectiu de deixar aquest món millor de com l'hem trobat.

parlaments

L'acte va omplir la sala Lab de l'Ateneu. La xerrada va tenir dues parts: presentació de Coop57 per part del coordinador de Coop 57, Ramon Pascual, i els parlaments d'un membre de cada entitat que s'ha adherit a Coop57. El missatge: volem animar d’altres associacions i particulars a seguir el seu exemple, una alternativa a les entitats d’estalvi.

sala Lab ateneu

Si voleu conèixer més a fons el projecte:

http://www.coop57.coop/

http://www.somanoia.cat/difondre-leconomia-social/

http://ict4rd.net/theplateishot/lang/ca/la-coop57-una-alternativa-rellevant-al-model-de-credit-bancari/