Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

Comença l'aventura!

9pa-P1010490

FESTA DE PASSOS

Enguany donen vida a l’Agrupament 194 escoltes i guies, entre ells, 32 caps

El passat cap de setmana 2 i 3 d’octubre es va fer la primera sortida del curs de l’Agrupament Escolta Jaume Caresmar i M. Antònia Salvà. Aquesta excursió, anome­nada Passos, dóna la benvinguda al nou curs i a tots els membres del Cau. El lloc escollit per a aquesta ocasió va ser el Maset d’Artigues, a Castellolí. 

A primera hora de la tarda de dissabte, tot eren nervis. Per a alguns era el primer cop que venien al Cau, que dormien en una tenda, que es trobaven amb cares desconegudes; per a altres, significava el retrobament amb els seus companys després de l’estiu... Els Castors i Llúdrigues varen sortir caminant des de Castellolí; els Llops i Daines i els Ràngers i Noies guia des de la Pobla de Claramunt; els Pioners i Caravel·les i els Trucs des d’Igualada.

A mesura que els diferents grups van anar arribant a lloc, anaven muntant les tendes i feien activitats de coneixença amb els seus caps. A la nit, després de sopar, va arribar el moment més especial: el pas de branca –d’aquí el nom de “passos”. Aquest és el moment en què els nens i nenes més grans de cada branca fan un pas simbòlic a la següent unitat. A més a més, en aquest moment es dóna la benvinguda als nens i caps que han entrat nous al Cau. És per això que aquesta sortida es considera una de les més importants del curs.

El diumenge al matí, cada unitat tenia diferents activitats preparades. Després tots els grups les van posar en comú davant dels altres. A les dues del migdia tots van tornar caminant cap a Castellolí amb ganes que arribés el dissabte 16 per anar al Cau i començar amb molta il·lusió un nou curs.