Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

Caminada al Cogulló i Cerimònia de record

97pa-Cogullo_Paula_01_1

El passat diumenge 26 de maig, l’AEiG Jaume Caresmar i Ma. Antònia Salvà realitzà una de les darreres activitats del 60è aniversari que l’entitat celebra aquest curs 2012-13 per commemorar l’inici de l’escoltisme a Igualada. La pujada al cim del Cogulló de can Torra (877 metres, Castellfollit del Boix) va servir per començar a cloure un curs escolta molt intens en què amb diferents activitats (missa del gall, exposició, trobada de Sant Jordi, 60anys 60cims...) s’ha volgut recordar i difondre la petjada que ha deixat, deixa i deixarà l’escoltisme.

caminant

Així, en el marc del projecte 60 anys, 60 cims –que té com a objectiu fer 60 cims durant aquest curs, dels quals ja se n’han fet gairebé cinquanta-, l’Agrupament va convocar una caminada oberta tant als escoltes actuals com als antics escoltes, acompanyats de les seves famílies i amics.

En una participada caminada, amb més de dues-centes persones, els assistents han fet camí des de Castellfollit del Boix fins al cim del Cogulló per poder veure les excel·lents vistes que es podien observar –malgrat la nuvolada- des del que es considera el centre geogràfic de Catalunya.

cim del cogulló

Emotiu homenatge als amics i companys que ens han deixat al llarg d’aquests 60 anys

Aprofitant la caminada s'ha volgut homenatjar als amics i companys dels escoltes que ens han deixat al llarg dels anys, amb una simbòlica plantada d’un roure en un racó a escassa distància del cim del Cogulló. En un breu acte conduit per l’antic escolta Pere Esquerra, diferents escoltes i guies que han perdut un pare, un marit o un fill han llegit textos de record en uns moments de gran intensitat. Així, l’acte ha comptat amb l’acompanyament musical per part de diferents joves de l’entitat, la lectura d’un poema i un text del primer i antic consiliari de l’Agrupament Genís Samper, en una cerimònia marcada per la tendresa del record d’aquelles persones que ens han deixat al llarg dels anys. I, per cloure l’homenatge, alguns antics i actuals escoltes han procedit a la planta del roure. Finalment, l’acte ha acabat entonant la cançó la vall del riu vermell.

cerimònia

La plantada de l’arbre ha volgut servir de record per totes aquelles persones que ens han deixat, especialment aquells que ho han fet al llarg dels darrers anys, tal i com es va fer durant el 50è aniversari, amb la plantada d’un arbre a la Tossa de Montbui –que encara ara és ben viu i ferm-. Un arbre com a símbol de record per aquells que ens han deixat i que, des de l’Agrupament Escolta i Guia, s’anima a totes les persones que ho vulguin a cuidar-lo regant-lo periòdicament. Situació exacta de l'arbre:

situació exacta del roure  

roure