Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

Compromís i progrés personal

Compromís i progrés personal

L’evolució del jove al llarg de tota la seva vida com a escolta (des de Castors fins a Pioners) va encaminada perquè decideixi, després de passar per Trucs, el realitzar un compromís social.

L’objectiu del Truc és, en primer lloc, desvetllar en el jove les ganes d’actuar i de fer-hi alguna cosa, i en segon lloc, animar-lo perquè s’impliqui i prengui un compromís com a voluntari en alguna associació.

Dins a Trucs es posaran en pràctica les tres opcions de l’escoltisme:

OPCIÓ PAÍS: anem a construir els nostres projectes en una ciutat i situació concreta. Per aquest motiu hem de saber el que passa al nostre voltant, les necessitats, els problemes de la gent,... Un cop coneguem la situació, hem de prendre una postura coherent amb els nostres ideals, per aconseguir una societat millor.

OPCIÓ PERSONA: es tracta de concretar com viurem de forma quotidiana els valors de l’escoltisme (austeritat, solidaritat, respecte a la natura, justícia, compromís, servei...).

OPCIÓ ESPIRITUALITAT: apostem per un espai de trobada, de diàleg i treball entre les diferents opcions i sensibilitat espirituals buscant el punt comú i enriquint-nos de les diferències.

trucs