Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

Els Besiberris

Hola!

Nosaltres som els Ràngers i Noies Guia Besiberris. Ens trobem cada dissabte de 4 a 6, al local del carrer de la Caritat, 4.

 

Els Besiberris són el conjunt de quatre pics que estan situats al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici a la comarca de l'Alta Ribagorça. El conjunt dels Besiberris són coneguts com el Massís del Besiberri, conformant tots l'anomenada Cresta dels Besiberris. Els quatre pics que formen els Besiberris són:

 

  • El Besiberri Nord: 3009 metres. Està situat just en el punt triterme on coincideixen els termes municipals de la Vall de Boí (antic terme de Barruera), Vilaller, tots dos a l'Alta Ribagorça, i Naut Aran, pertanyent a la Vall d'Aran.

 

  • El Besiberri del Mig. En realitat són dues muntanyes: el Besiberri del Mig N o Pic Simó de 2.995 metres, i el Besiberri del Mig S o Pic Jolís de 2.995 metres. És al límit dels termes municipals de la Vall de Boí i Vilaller.

 

  • El Besiberri Sud: és una muntanya de 3.023 metres . Està situat a cavall dels termes municipals de la Vall de Boí i Vilaller.

 

  • El Comaloforno: és una muntanya de 3.029,2 metres, segons l'Institut Cartogràfic de Catalunya. És el cim més alt situat completament dins de Catalunya. Pertany al terme municipal de la Vall de Boí, dins de l'antic terme de Barruera, i està situat a l'extrem meridional del Massís de Besiberri, al sud-est del Besiberri del Sud, i al nord de la Punta de Passet i de la Punta de Lequeutre.

 

Besiberris