Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

Campaments medievals!

32pa-P1030541

El dilluns 11 de juliol, 24 ràngers i noies guia, juntament amb els seus caps i intendents agafaven l'autobús direcció a Cerbi. A l'autobús tot eren nervis, cares d'alegria, de retrobament, de ganes d'arribar, de desconnectar i de passar-ho genial.

La primera tarda va servir per començar a muntar el campament, presentar l'eix d'animació dels campaments: l'època medieval (durant el curs l'eix han estat les etapes històriques) i fer algun joc per trencar el gel. 

L'endemà marxaven de ruta cap al Montroig, una ruta que en principi duraria 4 dies: Cerbi-Estany de la Gallina-Montroig-Ventolau-Tres Estanys-Cerbi. Però el que els nois/noies i caps no sabien és que la primera nit de ruta, quan dormien a costat dels llacs, els cauria una tempesta acompanyada de trons i calamarsa...Una tempesta inoblidable, on vàren passar por per uns moments, en què es va fer malbé una tenda...Córrer sota la calamarsa a refugiar-se a la tenda dels caps, fer el possible per escalfar-nos i passar de la millor manera la tempesta. A les 4 del matí la tempesta s'apaivagava i un paisatge blanc s'obria al nostre voltant. L'endemà la ruta es va haver de replantejar, degut al mal temps, pics coberts de calamarsa, roba mullada, tendes foradades...El refugi de la Gola, situat a 1 hora dels llacs, va ser qui ens va salvar i escalfar. Encendre un foc per escalfar-nos, escalfar la roba, apretar-nos tots degut a l'espai petit del refugi, passar una tarda fent activitats d'interior, ajudar-nos els uns als altres....Els caps van haver de replantejar la ruta, i entenent la situació, i encara que ens sabia molt greu...vàrem haver de tornar al campament el tercer dia de ruta sense haver fet els pics.

tres estanys

La resta de dies de campaments van passar molt i molt ràpid: reis, nobles, comerciants, poble i esclaus en convivència a l'època medieval. Espectacles trobadorescs, jocs de rol, activitats individuals i de patrulla, tallers d'espelmes sabons i samarretes, consell de roca, reflexions, valoracions, bons dies i bona nit, danses i més danses, prova de valor, activitat de tercer any, promeses i mil coses més.

els Besiberris

Uns campaments que van servir per cohesionar molt el grup, on tothom s'ho va passar d'allò més bé, i vàrem viure minut a minut l'experiència dels campaments en plena natura. 

GRÀCIES PER AQUESTS DIES, han passat molt i molt ràpid, DE TOT EN FAN UNS CAMPAMENTS INOBLIDABLES!!

BON ESTIU A TOTS I A TOTES, ENS VEIEM A L'OCTUBRE!!