Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

Missa del Gall

El passat 24 de desembre, l’Agrupament Escolta Jaume Caresmar va fer 60 anys de la seva creació com a entitat a la ciutat d’Igualada. L’entitat, formada inicialment per nois, es va unir amb l’agrupament de noies guies Maria Antònia Salvà , a l’any 1976. Antics escoltes i guies, famílies i membres actuals, amics i amigues... ens vam reunir el dia 24 a l’escola Pia d’Igualada per celebrar l’aniversari. L’ església de la Pietat (Escola Pia d’Igualada) es va omplir de gom a gom, per celebrar conjuntament l’entrada al Nadal.

Mossèn Josep Maria Pujol va conduir una celebració molt emotiva i propera. Els moments més destacats van ser la lectura dels desitjos per aquest Nadal dels infants i joves, i el conte dels 60 anys a partir de diferents membres de cada generació. Per parelles, un noi i una noia de cada generació van explicar els fets i records més rellevants de la seva època. A tots els col·laboradors i col·laboradores, moltes gràcies!

I després de la Missa, vam anar cap al pati de l’escola. I un cop allà, tots als voltants de la foguera que hi havia preparada, i al ritme de la cançó "Foc joliu", es va encendre una gran foguera, rememorant els focs de camps dels campaments. Amb el foc ben alt, no vam poder evitar emocionar-nos i recordar alguna de les nostres vivències al cau.

Per celebrar l’aniversari, un gran pastís feia falta, i tots els infants i joves vam bufar ben fort les espelmes. A continuació, vam fer cagar el Tió a cops de bastó... I per acabar, el cantant Oriol Canals i Boix ens va acompanyar amb la seva música per passar una bona vetllada cauera. Tots junts, parlant i ballant al voltant del foc, vam fer sentir viva la flama dels 60 anys.

Agraïm sincerament la col·laboració al col·lectiu de l’escola Pia d’Igualada, a Mn. Josep Maria Pujol per acompanyar-nos en un dia tan especial, a tots els antics escoltes i guies col·laboradors/es, al Forn Alemany per la seva participació, als membres i famílies actuals de l’agrupament, i a tothom que ens va acompanyar.

Sempre a punt !