Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

El cau participa en la renovació de l'ofrena del Ciri Votiu a Montserrat

Al voltant de dos-cents igualadins i igualadines han assistit aquest dissabte, 1 de desembre, a la tradicional ofrena del Ciri Votiu de la ciutat a la Mare de Déu de Montserrat. Han estat especialment nombrosos els representants de cinc entitats i clubs que aquest 2012 celebren aniversaris destacats: l’Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Maria Antònia Salvà, que enguany fem seixanta anys, l’Agrupació de Veterans del CF Igualada, que celebren el cinquantè aniversari, el grup de Dones de les Tardes del Dimecres, celebrant els seus deu anys i, finalment, el Club de Bitlles Igualada i la Colla Gegantera del Bisbalet, que també en compleixen deu. Aquest costum va arrencar fa gairebé cinc segles, l’any 1.515, quan per evitar una epidèmia de pesta procedent de Barcelona, els Consellers d’Igualada van decidir demanar protecció a la Mare de Déu portant-li un ciri. 

Posteriorment, ha encès el ciri, com a símbol de petició de protecció per la ciutat i la comarca. En acabar, els nombrosos igualadins han estat rebuts pel Pare Abat de Montserrat, Josep Maria Soler que ha dit que “Catalunya viu un moment decisiu com a país però també molt rellevant per les dificultats que travessa la nostra societat” i, per això, ha demanat “coratge a tots per sortir-nos-en”. De la seva banda, Marc Castells, ha agraït la rebuda i ha traslladat la felicitació a unes entitats “que simbolitzen la gran força de la vida associativa i cultural de la nostra ciutat”. Les entitats presents -el cau, els Veterans del CFI, les Dones de les Tardes del Dimecres, El Club de Bitlles Igualada i la Colla Gegantera del Bisbalet- han lliurat finalment al Pare Abat diversos presents en record de la seva visita.

 

Caminada solidària amb la Marató

Coincidint amb el dia de l'ofrena del cau al Ciri Votiu, un grup d'antic escoltes de l'Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Maria Antònia Salvà va organitzar per segon any una caminada per recaptar fons per la Marató de TV3. Ben equipats per no passar fred, van sortir d'Igualada a dos quarts de tres de la matinada i van fer camí fins a Can Massana on van esmorzar. S'incorporaren llavors uns quants antics escoltes més i junts van completar l'últim tram de la caminada fins al Monestir de Montserrat.