Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

El mar i el cel a l’infinit

El mar i el cel a l’infinit

Tot va començar amb un viatge en autocar amb els Pioners i caravel·les Tanganyika, tot i que les nostres aventures començaven en punts diferents. El autocar ens va deixar en un dels pobles més bonics de la Costa Brava: El Port de la Selva. Les cases blanques amb finestres i portes blaves impactaven a simple vista. Contrast de mar i muntanya. Barques i barquetes ancorades al port i un vent de tramuntana que ni el primer ni a l’últim dia de campaments ens deixava tranquils. El mar, envoltat per aquelles muntanyes tan verdes, sempre es trobava ple de gent que aprofitava el vent tan fort per fer windsurf.

port de la selva

Es plantejaven uns campaments en els quals cada un de nosaltres havia de tenir mes responsabilitat i organització. Primers campaments com a Trucs. Com a bons trucs, la primera activitat va ser fer descoberta del Port de la Selva, preparada pel Joan (que es coneixia tota la zona) de la qual vam aprendre moltes coses sobre aquell petit poble. El més impactant: la població del Port de la Selva durant l’any és de 980 habitants i a l’estiu es pot arribar a multiplicar per deu la població.

L’endemà vam anar caminant  fins al Cap de Creus, on vam dinar, observar unes vistes espectaculars i inspeccionar els racons amagats de la zona, com la Cova de l’infern. Els contrastos de mar i muntanya són espectaculars. A la tornada vam parar a Cadaqués a fer la descoberta preparada pel Marc, conèixer les peculiaritats del Salvador Dalí, i després, tornada fins al Port de la Selva.

cap de creus

Si el segon dia ens havíem quedat impactats per les vistes, el tercer encara vam volar més alt. Caminada fins al monestir de Sant Pere de Rodes i d’allà, fins al castell en ruïnes de Sant Salvador de Verdera (a 670m). Allà on el mar i el cel es troben a l'infinit. Allà on teniem tota la costa Brava als nostres peus. Acompanyats d’un sol radiant.

sant pere de rodes

El quart dia, temps d’activitats individuals, com el taller de fer croissants a càrrec del Ton (per cert, boníssims) o l’animació del Guillem...i a la tarda, temps de reflexió al Consell de roca i valoració del que portem de curs.

Han estat uns campaments que hem pogut desconnectar i connectar més amb el cau, entendre més què vol dir ser Trucs, trencar amb la monotonia del curs escolar i poder aprendre i fer activitats que en altres llocs no faríem. Viure noves aventures que ens fan ser mes forts, anècdotes per recordar, poder  explicar i fer pinya amb una unitat que s’ha mantingut cohesionada i unida durant molts anys.

port de la selva