Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Agrupament Escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

A.E. Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà

Anem al cau, anem a peu...

Arrodoniments_eslogan

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Què és?

El 1977 es va formar l’entitat de Minyons escoltes guies Sant Jordi de Catalunya, una entitat reconeguda d’interès públic que treballa per l’educació en el lleure dels infants i joves de 6 a 19 anys. El maig del 2007, MEGSJC va passar a denominar-se Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG). També van canviar de logotip, i van incorporar el lema “Eduquem per a la transformació social”.

 

La proposta educativa de MEG

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya es proposa educar els nois i les noies de Catalunya de cara al seu desenvolupament com a ciutadans compromesos. Adrecem la nostra proposta educativa a tots els infants, adolescents, joves i adults, ja que tota persona té moltes coses a aprendre, un camí per recórrer cap a la transcendència i un país per entendre, estimar i transformar.

La proposta educativa de Minyons té l’objectiu d’aconseguir que aquest col·lectiu sigui capaç de participar activament i críticament a la societat on viu i, per tant, pugui assumir les responsabilitats necessàries per ajudar a construir una societat més justa, solidària i sostenible en tots els punts de vista per tal d’intentar deixar aquest món una mica millor de com l’hem trobat.

L’entitat treballa per l’educació integral de la persona a partir de l’experiència viscuda i de la transmissió de valors com el respecte, la tolerància, el diàleg i la interculturalitat. Aquesta educació també passa perquè els infants i joves coneguin el seu entorn, detectin les necessitats existents i descobreixin com contribuir a resoldre-les.

La proposta educativa es fonamenta en tres opcions bàsiques que representen tres angles d’actuació concrets en el terreny del servei a la societat. Aquestes tres opcions es concreten en una proposta de valors explícits a la llei escolta i guia.